Den mörka, glasprydda byggnaden tornade  upp sig ovanför oss –  storslagen, unik. Innanför dörrarna slog kylan emot oss. De kala väggarna kändes nakna och ofärdiga med sina bara reglar och synliga gipsskivor. Isoleringen skymtade fram här och var. Det stod ett par övergivna fåtöljer i ett hörn, ett vackert gammalt skåp i ett annat. Bakom en dörr en himla massa bråte, skräp och byggmaterial. Betonggolvet var fläckat av färg och rost och för oss tycktes det vara den perfekta miljön. Rustik, rå och industriell samtidigt som den har ett fantastiskt ljusinsläpp. Allt det ofärdiga, kala vägdes upp av det magnifika fönstret som pryder ena långsidan. Osymmetriskt, grafiskt. Perfekt operfekt.

Sandra var i v.37 och vi bestämde oss för att hennes gravidbilder skulle bli något utöver det vanliga, vi kom fram till att miljön är viktig, liksom ljuset och hur pass avslappnad man som modell känner sig framför kameran. Sandra frös och hade ont i hela kroppen denna dag, hon berättade för mig att hennes graviditet har varit ganska tuff och jag tror att hon längtar efter att få se vem det är som gör att hennes kropp känns tung och otymplig. Vem som finns där inuti den vackra, runda magen. Jag vet att hon kommer tycka att det var värt det. Jag hoppas att hon, när hon får se bilderna på sig själv, inser hur vacker hon är. Att hon inte alls ser tung ut. Att det lyser om henne. Att hon utstrålar livfullhet, styrka och att hon är otroligt vacker.

Här kommer ett urval av bilderna vi tog i  Svarta Kyrkan, som byggnaden så dramatiskt kallas, i Åhus.

Gravidfotograf ÅhusSvarta Kyrkan ÅhusSkor i ÅhusGravidfotografering Svarta KyrkanGravidfotografering ÅhusFotograf i ÅhusGravid i ÅhusGravid fotograf i ÅhusGravdídfoto Åhus

FOTOGRAF I ÅHUS

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *